Select Page

gràfica
material de difusió
comunicació
——
Regidoria de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament del Prat
——
2021

Es calcula que més de 1.000 dones han estat assassinades arreu de l’estat des de 2003, any en què es va començar a fer el recompte oficial. Però no és una xifra real: la llei integral contra la violència de gènere que està vigent a Espanya des del 2004 només comptabilitza les dones assassinades per la parella o exparella. És a dir, les assassinades per desconeguts o coneguts sense vincle emocional queden fora d’aquesta xifra.

Des de feminicidio.net, plataforma virtual de denuncia contra la violència masclista que porta un registre de les dones assassinades independentment del vincle que tinguessin amb l’assassí, apunten que 1.246 dones han estat assassinades per hombres a nivell estatal, des de 2010 i a dia d’avui 25 de novembre de 2021. 70 de les quals han estat assassinades aquest any.

En aquest context, qualsevol eina és bona i necessària per denunciar aquesta violència per raó de gènere. Les meves eines són el disseny gràfic i la comunicació, i és a través d’aquest encàrrec que em fa l’equip de la regidoria de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament del Prat, que donem forma, color i contingut a la campanya pel 25N Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Perquè és urgent que puguem deixar de reivindicar aquest dia.

en breus, el projecte complet ♥